Mikrobióm a 5 zásad pre jeho zlepšenie

Mikrobiálnu komunity, ktorá osídľuje ľudské telo všeobecne nazývame ľudský mikrobióm. Jeho úloha v ľudskom organizme je nedoceniteľná, mikroorganizmy sa nás snažia nielen napádať, ale existuje aj veľké množstvo, ktoré sú s našim telom v symbiotickom spojení, ochraňujú nás a ovplyvňujú kvalitu nášho života. Existujú s nami od začiatku nášho života, od prvej chvíle kedy sme sa nadýchli. Sú preto neoddeliteľnou súčasťou nášho života. V nedávnej dobe, sme sa mikroorganizmy snažili ničiť a boli sme presvedčení, že sú všetci naši nepriatelia. S postupom rozvoja vedy a kritického myslenie sa do popredia dostáva opačný názor. Mikroorganizmy je potrebné chrániť a žiť s nimi v súlade. V rámci nových hypotéz sa vynára 5 dôležitých tipov ako svoj mikrobióm chrániť, aby sa aj náš život stal lepší a zdravší. V nasledujúcom video príspevku si povieme, ktoré tú sú a čo robiť aby sa tak stalo.

About Scicell 100 Articles
SciCell magazín je odborný časopis zaoberajúci sa vedou v každom smere. Články zverejnené v časopise sa vždy opierajú iba o vedecké fakty. Hlavným redaktorom časopisu SciCell magazín je Ing. Lukáš Hleba, PhD.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.